P. V. L.Ik wil jullie ontzettend bedanken. Allereerst voor de goede zorgen en ten tweede voor jullie bemoedigende woorden tijdens alle drie de seminars. Ik was oprecht geraakt en kan wel zeggen dat ik dit echt even nodig had. In de eerste instantie zou ik niet gaan. Ik dacht, de dag na Koningsdag – wordt vast laat – even een dagje niks. Maar mijn man bemoedigde mij om toch te gaan met de woorden: ‘misschien is het juist de bedoeling’. En ik denk dat het ook de bedoeling was.

Het afgelopen jaar is voor mij een achtbaan geweest. We kennen allemaal dieptepunten in ons leven. Ziekte, strijd, stress, noem het maar op. Maar soms is er net één druppeltje extra nodig om je compleet overhoop te halen. Afgelopen weekend heeft iets met mij gedaan. Ik mocht samen met jullie een kroon op mijn hoofd zetten en uitspreken dat ik een Koningin ben en Hem mag vertegenwoordigen. En als ik die kroon wil laten schitteren (wat ik graag wil), moet ik die onzekerheid zien kwijt te raken want dat staat mij in de weg. Ik was oprecht geraakt door alle bemoedigende woorden van Esther, Jannie, de aanbidding door Paulina en de woorden van Astrid en weet dat ik er wat mee moet gaan doen. Astrid zei tijdens haar preek: ‘deze week mag je al een lichtje zijn voor iemand, niet volgende week, maar nu op dit moment’.

Nogmaals dank, uit het diepste van mijn hart dat jullie dit soort events organiseren. Het doet echt wat met mensen en het heeft ervoor gezorgd dat ik niet alleen afgelopen zaterdag maar de rest van mijn leven weet dat ik een lichtje mag zijn, mij geen zorgen hoef te maken, niet onzeker hoef te zijn. Want God voorziet! En dat is het grootste cadeau wat ik in het afgelopen jaar heb ontvangen! P. V. L.